BRUTALNO UBIJENI

Pripadnici OS BiH za obitelji Salkića i Radića prikupili 64.000 KM

stručni kolegij
14.01.2016.
u 16:43

U Ministarstvu obrane BiH je danas održana 10. sjednica Stručnog kolegija, kojim je predsjedavala ministrica obrane BiH Marina Pendeš. 

Na sjednici su najviši predstavnici Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH razmatrali realizaciju obaveza Ministarstva obrane BiH prema dobavljačima i pružateljima usluga u 2015. godini i realizaciju Integralnog akcijskog plana za otklanjanje nedostataka po izvještaju Ureda za reviziju institucija BiH o financijskoj reviziji Ministarstva obrane  za 2014. godinu.Također, na sjednici je ministrica Pendeš istakla prioritete Ministarstva obrane i Oružanih snaga BiH u 2016. godini. 

U vezi sa realizacijom obaveza prema dobavljačima i pružateljima usluga Ministarstvu obrane i Oružanim snagama BiH u 2015. godini, donešen je zaključak u kojem se predlaže da se izvrši plaćanje za sva dugovanja nastala do 31.12.2015. godine, uz prethodno kompletiranje potrebne dokumentacije. 

Nakon razmatranja Izvještaja o realizaciji preporuka iz Integralnog akcijskog plana za 2014. godinu, za razdoblje od 28.08. 2015. do 10. 01. 2016. godine, zaključeno je da se ministrici Pendeš dostavi izvještaj sa objašnjenjima za one organizacijske jedinice koje nisu izvršili preporuke i obaveze iz IAP-2014. 

Ministrica Pendeš je prisutne podsjetila na prioritetne zadatke u 2016.godini, kao što su borba protiv korupcije, transparentnost u procesu realizacije javnih nabavki, sistemsko rješavanje statusa profesionalnih vojnih lica, svođenje eventualnih nedostataka u procesu prijema u Ministarstvo obrane i Oružane snage BiH na minimum i potpunu transparentnost u procesu upućivanja pripadnika OS BiH u mirovne misije. 

Također, Stručni kolegij je informiran da je, nakon ubojstva dva pripadnika Oružanih snaga BiH, organizirano dobrovoljno prikupljanje novčanih sredstava, te da je prikupljeno 64.000 KM koje će biti uručeni obiteljima kaplara Nedeljka Radića i vojnika I klase Armina Salkića.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije