Akcija u Zenici

Pripadnici Oružanih snaga BiH darivali krv

darivanje krvi
17.02.2016.
u 15:46

Pripadnici Oružanih snaga BiH, Prvog bataljona Pete pješadijske brigade OS BiH stacionirani u zeničkoj vojarni "Sedme muslimanske brigade", uključili su se u akciju dobrovoljnog darivanja krvigradskog Crvenog križa i Službe za transfuziologiju bolnice u Zenici.

Prema planiranim aktivnostima, i ranije utvrđenom programu 45 pripadnika oružanih snaga uključilo se u ovu akciju darivanja krvi, kojom će pomoći građanstvu i medicinskim radnicima u izvanrednim situacijama kada je ova tečnost neophodna, javlja Zeda. 

Prema riječima oficira za vojnu i civilnu suradnju u Prvom bataljunu Pete pješadijske brigade OS BiH, Fahrudina Habibovića, ovo je samo nastavak aktivnosti koje pripadnici Pete pješadijske brigade OS BiH kroz različite oblike pomažu i pružaju podršku civilnom stanovništvu i lokalnoj zajednici.

"Ovo je nastavak uspješne suradnje s vojskom, koja je uvijek darivala krv. Suradnja s jedinicom oružanih snaga u Zenici je brzo uspostavljena i odziv pripadnika dobrovoljnih davatelja je odličan. Današnja akcija je posebna, jer smo je prvi puta stavili u okvire planskog darivanja, što smatram jako važnim s aspekta optimalnih mjesečnih potreba bolnice", kaže tajnik Crvenog križa grada Zenice, Arma Oruć. (enb)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?