Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Prioritetni projekti su rad na prometnoj infrastrukturi i jačanje poduzetničkih zona

08. kolovoza 2017. u 09:00 0 komentara 326 prikaza

Općina Usora planira pokrenuti niz projekata koji bi rezultirali zapošljavanjem ljudi, ostankom mladih i razvojem gospodarstva. Što su prioriteti, ali i problemi ove općine u intervjuu govori načelnik Usore Zvonimir Anđelić.

Na što je najviše usmjeren rad lokalne vlasti?

- Općinska uprava najviše radi na osiguranju dodatne podrške za naše projekte. S obzirom na to da naš proračun ne može pokriti ni osnovne potrebe općine i žitelja Usore, uprava koristi svaku mogućnost kandidiranja naših potreba ili kapitalnih projekata prema svim razinama vlasti u BiH, kao i određenim fondovima. Osim u BiH, pratimo sve mogućnosti i prema potencijalnim donatorima izvan BiH.

Usporedno radimo na reorganizaciji uprave u funkcionalnom smislu, što prati donošenje raznih pravnih akata, kao i osiguranje tehničkih uvjeta za rad. Reorganizaciju planiramo završiti do kraja godine, a cilj je dobiti upravu koja može brže odgovoriti potrebama građana. Naravno, osnova će biti i kvalitetna izrada svih vrsta prijava same uprave prema mogućim izvorima financiranja projekata, kao i podrška pri pripremi prijava odnosno odgovora na razne natječaje naših udruga ili pojedinačno građana.

 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.