Premijer HBŽ-a Draško Dalić

Prioriteti su rebalans, gospodarski razvoj i brža administracija

drasko
Foto: agencije
07.05.2015.
u 10:01

Veliki problem je tromost uprave i administracije, tako da tu želim napraviti promjene

Novoimenovani predsjednik Vlade Hercegbosanke županije Draško Dalić u intervjuu za “Večernji list” govori o prioritetima Vlade na čijem je čelu. Očekuje skori rebalans proračuna, ali i bržu, bolju i učinkovitiju administraciju. Naglašava kako nije sklon davanju otkaza, ali da se red, rad i disciplina među djelatnike u administraciji moraju uvesti. Očekuje bolju suradnju s koalicijskim partnerima, te otvorene razgovore o svim problemima.

Večernji list: Imenovani ste na čelo koalicijske Vlade. Prošli mandat su obilježile brojne trzavice s istim koalicijskim partnerom. Očekujete li bolje funkcioniranje koalicije u iduće četiri godine?

- U svakom slučaju očekujem bolju suradnju. Moj moto je da sve ono što je bilo zaboravimo i da krenemo na jedan posve drugi način te pokušamo zajedno odgovoriti na sve probleme i zadatke koji su pred nama.

Večernji list: Prilikom pregovora oko same uspostave vlasti SNSD je imao određene zahtjeve u vidu ustavnih promjena, jezičnu ravnopravnost... Koliko su ti zahtjevi realni u HBŽ-u?

- Inače, između tri stranke koje čine koaliciju u ovoj županiji potpisan je sporazum koji, između ostaloga, obuhvaća i sve to što smo problematizirali ovih posljednjih mjeseci, od ustavnih promjena preko izgradnje crkve u Drvaru. Sve te teme koje su navedene u sporazumu će biti predmet razgovora političkih stranaka, pa onda i nas kao izvršne vlasti, kako bismo ono što je na papiru proveli u djelo. Otvorit će se sve te teme, razgovarat će se o njima, međutim, sad je teško govoriti kojim intenzitetom će to ići.

Kompletan razgovor čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?