Ministar prometa i veza u Vladi Federacije BiH Denis Lasić

Prioriteti su cesta Stolac – Neum, obilaznica Mostara, prijevoj Karaula

06.11.2016.
u 09:00

Ministar prometa i veza u Vladi Federacije BiH Denis Lasić u intervjuu za Večernji list govori o planiranim i realiziranim projektima ovog ministarstva. Naglašava kako su pokrenute aktivnosti za što skoriju izgradnju dionice Mostar jug - Mostar sjever. Lasić se osvrnuo i na gradnju brze ceste Mostar - Široki Brijeg - Grude - Republika Hrvatska, čija bi gradnja trebala krenuti već iduće godine. Izrazio je nadu u skoro usvajanje Zakona o trošarinama, što će omogućiti gradnju novih kilometara autoceste diljem BiH.

Nedavno su članovi stranaka vladajuće koalicije bili jednoglasni da treba ubrzati izgradnju autoceste, odnosno brzih cesta u Federaciji. Koje konkretne poteze to zahtijeva da bi se i realiziralo?

- Razumljivo je da se politički lideri zalažu za realizaciju kapitalnih infrastrukturnih projekata. Ali da bi se to ostvarilo, potrebno je dosta toga prethodno uraditi. Prije svega definirati strateški pristup, izraditi investicijsko-tehničku dokumentaciju, provesti postupak izvlaštenja i na kraju ono najvažnije, osigurati sredstva pa izgraditi. Naravno, ovo je proces koji zahtijeva mnogo znanja, truda i vremena.

Cijeli intervju čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije