Široki Brijeg

Prioriteti prečistač, Duhanska stanica i ‘šminkanje’ središta grada

10.08.2016.
u 09:00

Na početku tiskovne konferencije u povodu Dana grada Širokog Brijega i blagdana Velike Gospe, novinarima se obratio predsjednik GV Vinko Topić koji je istaknuo odličnu suradnju Vijeća s gradonačelnikom Mirom Kraljevićem, a u radu ovog tijela vlasti naglasio je uspješnu izradu i provedbu nekoliko projekta, kao što su Statut grada, Industrijska zona Knešpolje, Autobusni kolodvor. Program obilježavanja Dana grada koji pada na blagdan Velike Gospe, 15. kolovoza, počinje sutra svečanom sjednicom, a od 12. kolovoza na ljetnoj pozornici na Trgu širokobrijeških žrtava odvijat će se zabavno-glazbeni program. Miro Kraljević, gradonačelnik grada Širokog Brijega, spomenuo je niz kapitalnih projekata koji su realizirani ili je realizacija još u tijeku, kao što je nova školska zgrada na Pecari, sustav navodnjavanja, projekt kanalizacije, kružni tokovi… - Do proljeća će se dovršiti procedure vezane za prečistač za koji imamo zatvorenu financijsku konstrukciju. Vidi se i kraj priči o sustavu vodovoda. Nakon Dužica i Rasnog, idu radovi u Kočerinu, a potom i u ostalim MZ koji čekaju vodovod. Kandidat sam na mjestu gradonačelnika za novi mandat i to mi je jedan od prioriteta, kazao je Kraljević.

Među prioritete uvrstio je i rješavanje problema Duhanske stanice, što valja rješavati kroz detaljni urbanistički plan grada, te “ušminkavanje” središta grada. Kazao je da će se na prostoru Duhanske stanice graditi srednja strukovna škola te naglasio kako će od vlasnika zapuštenih kuća u gradu zatražiti da povedu brigu o njihovom održavanju. - Tim problemom moramo se ozbiljno pozabaviti, kazao je gradonačelnik, naglasivši kako Grad treba nastaviti sa stvaranjem uvjeta za one koji imaju kapital i ideje za projekte koji će otvarati nova radna mjesta. Iskazao je zadovoljstvo činjenicom da se i na selima sve više otvaraju proizvodni objekti te da oživljava poljoprivredna proizvodnja. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije