Jelka Milićević

Prioritet za kratkoročni spas Aluminija je osigurati povlaštenu cijenu struje od dviju elektroprivreda

29.10.2018.
u 10:00

Još uvijek aktualna federalna dopremijerka i ministrica financija Jelka Milićević ostvarila je odličan rezultat na izborima kao kandidatkinja koalicije okupljene oko HDZ-a BiH na listi za Zastupnički dom Parlamenta FBiH. No, dok se čeka na rasplet oko konstituiranja tijela vlasti, ona, zajedno s ostatkom entitetske Vlade, nastavlja raditi dosadašnji posao. Vlada se mora nositi s gorućim problemom cijele Federacije, a to je spas Aluminija. Istodobno, zajedno s predstavnicima drugih parlamentarnih stranaka, Jelka Milićević sudjeluje i na savjetovanju s međunarodnim partnerima koje se smatra uvodom u izradu Reformske agende 2, oko koje se očekuje najširi međustranački konsenzus, bez obzira na političke razlike koje postoje unutar BiH.

Što vidite kao redoslijed poteza u spašavanju Aluminija, odnosno popravljanju teške situacije u kojoj se ova, za cijelu BiH iznimno važna tvrtka, našla?

- Mi smo u Vladi FBiH 2015. godine napravili tri liste za naša poduzeća. U prvoj skupini bila su strateška poduzeća koja, bez obzira na probleme, imaju strateški status. Drugu skupinu činile su problematične tvrtke za koje je trebalo pokrenuti proces restrukturiranja ili stečaja i u treću skupinu uvrstili smo ona poduzeća u kojima Federacija ima manjinske udjele. Aluminij spada u ovu treću skupinu, a u međuvremenu je postao i problematična tvrtka...

Cijeli intervju čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije