TEK JOJ JE PET GODINA

Princeza Charlotte pomrsila planove cijeloj obitelji

13.11.2020.
u 16:33

Premda u britanskim, ali i raznim drugim medijima, već neko vrijeme kruži glasina kako će 94-godišnja kraljica Elizabeta II. sljedeće godine, točnije, prema posljednjim informacijama za šest mjeseci, predati krunu novom nasljedniku za kojeg se pretpostavlja da će to biti njezin 71-godišnji sin, princ Charles, kako sada piše časopis Marie Claire, predaja krune bi ipak mogla biti odgođena, piše Story.hr.

Naime, nekoliko je razloga koje spomenuti medij navodi kao uzrok takve odluke, a onaj koji se najviše ističe, i prema tvrdnjama neimenovanog izvora ima ključnu ulogu u kraljičinoj odluci o abdiciranju, je njezina petogodišnja praunuka, princeza Charlotte. Kći princa Williama i Kate Middleton, četvrta je u redu za krunu i ujedno prva princeza čije se mjesto u redu nije pomaknulo nakon što se rodio njezin mlađi brat, trogodišnji princ Louise.

Prema Perthskom sporazumu iz 2011. godine, mlada princeza postala je ravnopravna nasljednica krune što do tada nije bio slučaj jer su muški članovi obitelji uvijek imali prednost nad istom. Otkako je donesen sporazum, Charlotte je nesvjesno napravila prekretnicu u povijesti britanske kraljevske obitelji, a upravo zbog toga te činjenice da će u budućnosti imati puno više odgovornosti nego što bi imala da se nije dogodio sporazum, kraljica navodno želi sačekati s predajom krune jer želi princezi učvrstiti put i osigurati budućnost jedne od ključnih osoba u obitelji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije