na e-mail adresu “Nezavisnih novina”

Prijeteći mail kruži Srpskom: Krv će teći ulicama

prijeteći mail
25.09.2016.
u 22:55

Nakon što je na e-mail adresu “Nezavisnih novina” stigao anonimni mail sa ozbiljnim prijetnjama, poruka identičnog sadržaja i sa iste adrese je stigla i na mail adresu Narodne skupštine Republike Srpske. Sekretar Narodne skupštine Republike Srpske je obavijestio CJB Banjaluka, koji će preduzeti dalje korake za otkrivanje identiteta pošaljiaoca sporne poruke, prenosi hms.ba

 Povezana vijest:

Načelnica Odjela za odnose s javnošću MUP-a RS, potvrdila je banjalučkim novinama kako je mail s istim sadržajem stigao na više adresa u RS.
Redakcija Nezavisnih novina primila je anonimni mail u kojem se nalaze ozbiljne prijetnje, objavile su ove novine.

“U ime Allaha, Milostivog, Samilosnog! Vaša krv će teći ulicama jer ste sami tako izabrali. RS više neće biti”, navodi se u poruci.

Nezavisne novine su prijavile prijetnje Policijskoj stanici u Lazarevu, a Mirna Miljanović, načelnica Odjela za odnose s javnošću MUP-a RS, potvrdila je banjalučkim novinama kako je mail s istim sadržajem stigao na više adresa u RS.

“Taj isti sadržaj je stigao na više mail adresa u RS, Odjel za visokotehnološki kriminal od saznanja radi na tome da otkrije s koje mail adrese je poruka upućena”, kazala je Miljanović.

Alternativna televizija objavila je kako je i na službenu mail adresu ureda predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske stigla prijeteća poruka.

Siniša Vukelić, predsjednik Kluba novinara Banjaluka, osudio je prijetnje i pozvao MUP RS da zaštiti novinare od svake potencijalne prijetnje.

“Ovakvi slučajevi se moraju istražiti. Mora se znati tko stoji iza ovakvih sve češćih prijetnji novinarima, kako u BiH, tako i u regiji”, rekao je Vukelić i istaknuo kako ovakve stvari ne treba uzimati olako, pogotovo što je u ovom slučaju prijetnja upućena čitavoj jednoj redakciji.

Inače, ministar unutarnjih poslova Dragan Lukač izjavio je kako je sigurnosna situacija u Srpskoj stabilna i zadovoljavajuća te da od otvaranja glasačkih mjesta u Srpskoj ”nije bilo posebnih incidenata”.

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić izjavio je povodom događšanja vezanih za referendum u RS da su građani BiH pametniji od svih političara i da je siguran da neće nasjesti na političke provokacije.

”Sve te probleme koji se događaju mi trebamo rješavati u okviru institucija. Međutim, političari iz osobnih interesa, ne vodeći računa o narodu, dižu tenzije i nastoje na osnovu nacionalističke i ratnohuškacke retorike dobiti neku političku korist. To je najprimitivniji i najmizerniji način na koji mogu doći do političkih bodova”, rekao je Mektić

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije