SKUPŠTINA HNŽ-a

Prijedlozi plenuma na sjednici nisu razmatrani

'skupstinahnz'
Foto: ''
03.03.2014.
u 09:04

Hrvatski zastupnici demantiraju predsjedatelja Ramiza Jelovca

Sjednica Skupštine HNŽ-a, koja je održana prošlog petka, još uvijek izaziva kontroverze. Naime, nakon sjednice predsjedatelj Skupštine Ramiz Jelovac je izjavio kako su zahtjevi mostarskog plenuma koji su dostavljeni ovoj instituciji na sjednici razmatrani. - Od četiri zahtjeva plenuma građana, jedino na dnevnom redu nije bio zahtjev o smjeni županijske Vlade - rekao je Jelovac. Nije dugo trebalo čekati na demanti ove izjave. Kako nam je rekao predsjednik Kluba Hrvata u Skupštini HNŽ-a Tomislav Martinović, nijedan zahtjev plenuma nije bio na dnevnom redu.

- Ne znam zašto se uopće govori da su zahtjevi plenuma razmatrani na toj sjednici. Odlučivalo se o razrješenju i imenovanju novog ministra MUP-a, nacrtu proračuna HNŽ-a za ovu godinu i Zakonu o izvršenju proračuna za ovu godinu, o sigurnosnoj situaciji, te je usvojena inicijativa Kluba Bošnjaka kojom se nalaže Vladi da počne raditi na nacrtu zakona o zaštiti obitelji s djecom. Nijedan zahtjev plenuma nije razmatran tijekom zasjedanja - rekao nam je Martinović, a što su potvrdili i ostali hrvatski zastupnici u Skupštini HNŽ-a s kojima smo razgovarali. Inače, plerum, za koji je sigurno kako nema legitimitet zastupati građane Mostara, kako to njegovi članovi govore, dostavio je Skupštini HNŽ-a prije 15-ak dana četiri zahtjeva. Zanimljivo je kako dokument koji je dostavljen nema čak ni potpis osoba koje su sačinile dokument, a da ne govorimo o pečatu i drugim službenim obilježjima. Stoga, on nema nikakvu pravnu valjanost i jedan takav dokument može institucijama vlasti dostaviti bilo koja skupina građana. Unatoč tome, članovi plenuma i dalje ističu kako zastupaju sve građane Mostara.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?