Hrvatsko ‘za i protiv’ izmjena Izbornog zakona

Prijedlog HNS-a ne uključuje Goražde, Bihać, Sarajevo, ali sprečava majorizaciju Hrvata

25.05.2017.
u 11:00

Protivnici bilo kakvih izmjena, pa tako i Izbornog zakona, te njihovi trabanti uspjeli su uvjeriti dio javnosti kako prijedlozi koje su dostavile stranke Hrvatskog narodnog sabora BiH predstavljaju diskriminaciju te da su u suštini štetni i za Hrvate u pojedinim dijelovima zemlje. Legitimna je zabrinutost hrvatskih građana iz područja gdje su u manjini, poput Sarajeva, Bihaća, Goražda, kako neće biti u jednakom položaju kao i njihovi sunarodnjaci na područjima s većinski hrvatskim stanovništvom prigodom izbora predstavnika za Dom naroda ili Predsjedništvo BiH.

Bez Bošnjaka iz SDP-a

S druge strane, posve je legitiman i prijedlog da se zaustave projekti političkog Sarajeva kojima je jedini cilj obespraviti dalje bh. Hrvate tako što bi se nastavili nametati politički predstavnici tom narodu. Unatoč tvrdnjama brojnih analitičara koji su komentirali prijedlog HNS-a, a nisu ga pročitali ili ga pak namjerno lažno tumače, nije istina kako svi Hrvati u Federaciji BiH neće moći glasovati za hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije