Vlada FBiH

Prihvaćeno Izvješće o poslovanju „Agrokomerca“

07.07.2017.
u 14:35

Federalna vlada prihvatila je Izvješće o poslovanju gospodarskog društva „Agrokomerc“ d.d. Velika Kladuša za 2016. godinu. Nadzorni odbor i Uprava „Agrokomerca“ d.d. su zaduženi da u skladu sa zakonom, elaboratom opravdanosti financijske konsolidacije i srednjoročnim planom razvoja gospodarskog društva „Agrokomerc“, provedu postupak i odabir strateškog partnera koji bi pomogao revitalizaciji društva i pokretanju proizvodnje uproizvodno-prerađivačkim kapacitetima, priopćeno je iz Vlade FBiH. 

Usvojen je Izvještaj o radu Federalne komisije za procjenu štete za 2016. godinu. Ova komisija, Federalna uprava civilne zaštite i Federalno ministarstvo financija su obvezani pratiti korištenje i utrošak sredstava dodijeljenih na ime jednokratne novčane pomoći općinama za saniranje dijela šteta nastalih u prethodnom razdoblju i o tome izvijestiti Federalni štab civilne zaštite i Vladu FBiH.

Služba za zajedničke poslove organa i tijela Federacije Bosne i Hercegovine informirala je Federalnu vladu da je Federalno pravobraniteljstvo dostavilo obavijest da je Zemljišno-knjižni ured Općinskog suda u Sarajevu odbio njihov zahtjev za uknjižbu nekretnina, površine 8.508 m² i dvorišta površine 304 m² bivše vojarne „Safet Hadžić“ (raniji naziv kasarna „Jajce“) u korist FBiH sa 1/1 dijela. Generalno tajništvo Vlade Federacije BiH je zaduženo da se obrati Vijeću ministara BiH sa zahtjevom za davanjem suglasnosti za upis prava vlasništva na ovoj neperspektivnoj vojnoj lokaciji.

Prihvaćena je Informacija o realizaciji zaključaka Vlade Federacije Bosne i Hercegovine za razdoblje siječanj - lipanj 2017. godine. Sva federalna ministarstva, federalne uprave, federalne upravne organizacije i druge federalne institucije su obvezane eventualne primjedbe i dopune dostaviti Generalnom tajništvu Vlade FBiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije