Humanitarna večer

Prihod ide obitelji Putica iz Višića

06.03.2017.
u 09:00

Spoj druženja i humanitarnog djelovanja glavno je obilježje skupa koji je u prepunoj dvorani svadbenog salona “Astorija” u čapljinskome naselju Tasovčići, a u povodu obilježavanja Međunarodnog dana žena, koji se proslavlja 8. ožujka, upriličio Općinski odbor Zajednice žena Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine “Kraljica Katarina Kosača” Čapljina.

Nakon niza već realiziranih uspješnih projekata, posebno se to odnosi na božićne blagdane, u Općinskoj organizaciji Zajednica žena HDZ-a BiH Čapljina krenuli su još jednim korakom naprijed pa su već drugu godinu zaredom upriličili i večer u povodu Dana žena, a koja je imala i humanitarni značaj.

Naime, prihod s ove večeri ide u korist obitelji Putica iz Višića koja je u iznimnoj teškoj socijalnoj situaciji, a uz sve to neki su članovi obitelji i teško bolesni.

Otac Tomislav je višestruko odlikovani hrvatski branitelj i sudionik oslobodilačke akcije “Oluja”, ali je nezaposlen još od Domovinskoga rata.

Sin Toni je obolio od bolesti moždane ovojnice koja ga je prikovala za invalidska kolica i već osam godina ima psihofizičke probleme, a liječenje do sada, nažalost, nije dalo neke rezultate.

Supruga Ana je cijelo vrijeme skrbila o bolesnom sinu, ali je i ona prije deset mjeseci doživjela moždani udar te je također završila u invalidskim kolicima, a prebačena je s liječenja iz Mostara u Zagreb te joj je nužno liječiti se u toplicama, za što obitelj nema sredstava jer cijelo vrijeme preživljavaju samo od poljoprivrede.

- Nažalost, svjedoci smo te iznimno teške situacije u kojoj se nalazi obitelj Putica.

Zato ne želimo sve to gledati sa strane pa smo odlučili prihod s ove večeri donirati toj već dosta napaćenoj obitelji. Jako smo zadovoljni da se skupu odazvalo više od 250 žena i ovom prigodom svima im zahvaljujemo, kao i svima onima koji su na bilo koji način potpomogli ovo naše druženje.

Cijena ulaznice je bila 30 maraka i, evo, još se jednom pokazalo kako Čapljinke i Čapljinci imaju želju i srce pomoći onima kojima je to potrebno i koji se bore s bolešću i teškom socijalnom situacijom. Imali smo i bogatu tombolu s glavnom nagradom - umjetničkom slikom koju je za ovu prigodu darovao načelnik općine Čapljina Smiljan Vidić.

Hvala od srca svima koji su nam pomogli u organizaciji ovog projekta na kojem, naravno, nećemo stati pa već sada smo u fazi planiranja novih sličnih aktivnosti, istaknula je za Večernji list Nives Rotim, predsjednica Općinske organizacije Zajednice žena HDZ-a BiH “Kraljica Katarina Kosača” Čapljina. U prepunoj dvorani u Tasovčićima nije nedostajalo ni plesa ni pjesme, a Čapljinke su još jednom pokazale da se znaju dobro zabaviti, a pri tome i pomagati ljudima u nevolji. Program su otvorile članice ženske klape “Lira” iz Trebižata, a u nastavku večeri sve nazočne je pjesmom zabavljala skupina “Konoba”. Naravno, druženje je potrajalo do dugo u noć. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?