recept

Prhko tijesto i ukusna krema: Kolač od sira kojeg svi hvale

21.03.2021.
u 15:32

Kolač od prhkog tijesta i kreme od sira neće ostati bez pohvale. Svi koji ga probaju sigurno će imati velike riječi za pohvalu. Tako ukusan i mekan, neće vam dugo ostati na stolu, pojede se velikom brzinom. 

Tijesto:

✦4 žumanjka

✦100 g šećera

✦1 vanilin šećer

✦2 žlice kiselog vrhnja

✦250 g maslaca sobne temp.

✦korica ½ limuna

✦450 g oštrog brašna

✦1 prašak za pecivo

Priprema:

Mikserom pomiješati sve sastoj­ke i na kraju dodati brašno i prašak za peci­vo. Prhko tijesto zamotati u prozirnu foliju i ostaviti 15 minuta u hladnjaku. Podijeliti na dva jednaka dijela i na pobrašnjenoj radnoj površini razvaljati na veličinu lima za peče­nje dimenzije 32 x 22 cm. Pomoću valjka za tijesto prvo tijesto pažljivo staviti u lim za pečenje, piše gospodarski.hr. 

Nadjev:

✦4 bjelanjka

✦500 g svježeg kravljeg sira

✦200 g šećera u prahu

✦korica jednog limuna

✦4 žlice pšen. krupice (grisa)

✦1 kiselo vrhnje (180 g)

Priprema:

Izmutiti bjelanjke u čvrst snijeg. Dobro izmiješati sir, šećer, koricu od limuna, pšeničnu krupicu i vrhnje te pažljivo umije­šati kuhačom snijeg od bjelanjaka. Na prhko tijesto rasporediti nadjev i pokriti drugim dijelom razvaljanog tijesta. Izbockati gornje tijesto vilicom da se ne diže pri pečenju i ne popuca. Peći na 180 °C oko 30 minuta do zlat­ne boje. Ohlađeno posuti šećerom u prahu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije