recept

Prhke kiflice koje svi vole: Tope se u ustima...

coolinarika
30.09.2022.
u 10:37

Ove prhke kiflice svi vole,nećete se razočarati ako ih napravite. A najbolje je što se tope u ustima...

Sastojci
2 jaja
1 vanilin šećer
1 čaša šećera
1 čaša masti
150-200 ml mlijeka
600 g raženog brašna
1 prašak za pecivo

Priprema
1. Koristila sam čašu od 200 ml kao mjeru za šećer i mast.

Pjenasto umutiti jaja,  vanilin šećer i šećer. Dodati mast i brašno pomiješano sa praškom za pecivo te mlijeka postupno koliko bude trebalo da se zamjesi tijesto. Ostaviti u hladnjaku pola sata, piše Coolinarika.

Veliki pleh od peći obložiti papirom za pečenje. Pećnicu ugrijati na 200°C. Rukama oblikovati male rošćiće i slagati na pleh. Peći 15 minuta. Ohladiti te uvaljati u šećer u prahu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?