recept

Preukusna brza torta s borovnicama

coolinarika
04.08.2021.
u 21:45

Mnogima je ovo jedna od omiljenih torti. Preukusna je...

Coolinarika donosi recept za Brzu tortu s borovnicama:

Sastojci

Za biskvit:

5 jaja, malo soli

80 g butera

120 g secera

200 g mljevenih ljesnika

100 g ribane cokolade

1 mala kasika Prašak za pecivo 

2 Vanilin šećer 

FIL:

1/2 kg borovnica

100 ml soka

120 g secera

3 Vanila pudinga

Za preko:

1 Šlag 

dekoracija po zelji

Priprema

1.

Pripremiti okrugli kalup promjera 26 cm. Bjelanca sa malo soli izraditi u cvrsti snjeg. Buter i secer kfemasto izraditi elektricnom mjesalicom dok se ne dobije fina kremasta smjesa. Sad dodati zumanca i opet oko pola minute izmjesati. Ljesnike, ribanu cokoladu, prasak za pecivo i vanilin dodati i kratko izmjesati. Sad dodati snjeg od bjelanaca i mutiti na najmanjoj brzini toliko da se fino sjedini.

2.

Usuti smjesu u kalup i peci 25 minuta ( proba cackalicom). Dok se biskvit pece pripremiti borovnica smjesu: borovnice samljeti pa ih pomjesati sa sokom, secerom, vanila pudingom i zicom dobro izmjesati. Staviti na stednjak i kuhati cjelo vrjeme dok se ne zgusne.

3.

Maci sa vatre i usuti preko jos. ruceg biskvita vrucu puding smjesu.  Ostaviti da se ohladi pa ukrasiti po zelji sa slagom, svjezim borovnicama i coko mrvicama.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?