Naslovnica Vijesti

Pretučenom i svezanom Ivi šumar je spasio život

13. listopada 2017. u 10:29 0 komentara 191 prikaza

Djelatnici Ministarstva unutarnjih poslova Hercegbosanske županije nastavili su istragu vezanu uz slučaj Ive Jakovljevića kojeg je bivši djelatnik Amel Dizdarević pretukao, vezao i ostavio u šumi kod Kupresa. Jakovljević, koji se poslije napada nalazio u kritičnom stanju, u međuvremenu je operiran u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) te je tijekom jučerašnjeg dana bio izvan životne opasnosti. Jakovljević je zadobio višestruke prijelome, napuknuće lubanje i krvarenje.

Budući da u trenutku hospitalizacije u KCUS-u kod sebe nije imao osobnu iskaznicu i ostale dokumente, kao ni zdravstveno osiguranje, Jakovljević će liječenje nastaviti u bolnici u Travniku. Podsjetimo, prava drama odvijala se u utorak na području Kupresa.

Jakovljević i Dizdarević su, navodno, krenuli na izlet u šumu Koprivnice kod Kupresa. Kupili su meso i ostale namirnice potrebne za roštilj, a u trenutku kad se Jakovljević sageo po grančice za vatru, Dizdarević ga je sleđa udario u glavu, uslijed čega mu je napukla lubanja. Nastavio ga je krvnički udarati te mu potom vezao ruke, noge i stavio ljepljivu vrpcu na usta. Ostavio ga je u šumi i udaljio se u nepoznatom smjeru. Unatoč ozljedama, Jakovljević je nekako uspio izuti čizme i osloboditi noge te se uputio prema naselju. Poznavatelji toga kraja kažu kako je pravo čudo što je djelatnik Šumarije u tom trenutku išao u istom smjeru gdje se nalazio Jakovljević te ga je sreo i pozvao pomoć.

- Riječ je o šumi gdje se može dogoditi da mjesecima nitko ne dođe te je Jakovljević imao sreću što ga je šumar našao. Vjerojatno mu je spasio život - kaže naš sugovornik. Šumar je pozvao policiju i hitnu pomoć, koji su vrlo brzo stigli na mjesto događaja. Jakovljević je tada još bio pri svijesti te je prisutnima uspio ispričati tijek događaja i tko mu je to napravio. Vrlo brzo je dobio napad kašlja, krvarenje te je počeo gubiti svijest. Nakon što je odvezen, najprije u Dom zdravlja Bugojno, a potom u Medicinski centar Travnik, Jakovljevića su liječnici hitno uputili u Kliniku urgentne medicine (KUM) Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.•

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.