NEODGOVORNA UPOSLENICA "ARCELOR MITTALA"

Prešutjela da joj je suprug zaražen, 300 osoba poslano u samoizolaciju

Avaz.ba
13.04.2020.
u 15:24

Oko 300 radnika "Arcelor Mittala" Zenica poslano je u kućnu izolaciju, a nakon što je danas na posao došla radnica koja radi na centralnom održavanju čiji je suprug pozitivan na koronavirus, doznaje "Avaz".  

Ovu informaciju potvrdio je za Avaz.ba Zuhdija Kapetanović, predsjednik Sindikata radnika ove tvrtke, koji je ogorčen na neodgovorno ponašanje ove radnice. 

- Svi su radnici iz centralnog održavanja poslani kući, a učinit će se to i sa svima onima koji su bili s njom u bliskom kontaktu. Kod supruga je potvrđena zaraza, ali nije rekla da je suprug testiran i da čeka rezultate. Čim se to saznalo, svi su poslani kući - govori Kapetanović.

Ističe da, iako su poduzeli maksimalne mjere zaštite, pozivaju radnike da budu odgovorni i iskreni u situaciji pandemije koronavirusa.

-Tko god je sumnjiv i kome god je došao neko iz inozemstva neka to prijavi, neće nitko ostati bez posla. Gledamo spasiti ljudske živote, ali i proizvodnju. Oko 300 ljudi će sada biti kod kuće zbog jedne radnice - kaže Kapetanović.

Posebno mu je ironično što je radnica najprije 14 dana bila kući jer je kod nje boravila sestra iz Njemačke, znala je da joj je suprug testiran i nije sačekala rezultate.

-Umjesto da je sačekala rezultate, pa kada se ispostavilo da je test pozitivan nije trebala doći na posao. Sada će i ona biti testirana. Za koga god se zna da je bio u kontaku sa njom, bit će poslan kući. Čak i oni koji su bili s njom u radničkom autobusu - napominje Kapetanović.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije