Diskriminacija Hrvata

Presuda: Marković je morao 
biti predsjednik OV-a Srebrenik

03.03.2018.
u 11:40

Jedini hrvatski vijećnik u Općinskom vijeću Srebrenik Anto Marković, koji je član Neovisne liste Tuzlanske županije, dobio je presudu Općinskog suda u Gradačcu koji je ocijenio diskriminacijom to što na mjesto predsjednika Općinskog vijeća nije izabran jedini nebošnjak s obzirom na to da je Nihad Omerović iz SDA ranije izabran za načelnika. Bila je to obveza po zakonu, ali i Statutu općine. Unatoč svim upozorenjima, SDA je ipak odlučio prekršiti sve norme te na mjesto predsjednika Općinskog vijeća imenovati Ibrahima Zukića iz SDA. Kako je potvrdio Marković, inače ugledni gospodarstvenik, sud je sredinom veljače donio odluku kojom je potvrđeno kako je on morao biti izabran za predsjednika Općinskog vijeća.

Nudili mito

- Nudili su mi iz SDA da budem zamjenik i zaposlim nekog savjetnika Hrvata. Ja nisam čovjek koji se prodaje ni trgovac nacionalnim interesima. Meni se nema što nuditi, ono što mi pripada tražio sam da mi se dodijeli - rekao je Marković...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije