In memoriam

Preminuo je fra Nikola Spužević, poznati hercegovački franjevac, utemeljitelj zajednice Emanuel

fra nikola spužević
09.12.2021.
u 14:16

Preminuo je fra Nikola Spužević (67), poznati hercegovački franjevac, utemeljitelj, voditelj i duhovnik Karizmatske zajednice Emanuel koja je ove godine obilježila 20 godina svog djelovanja, javlja portal Grude.com.

Fra Nikola je posljednje godine svoga života proveo u župi Svetog Stjepana Prvomučenika Gorica - Sovići kao župni vikar, a prije toga bio je župnik u Ružićima, gdje se posebno istaknuo u radu s mladima.

Trag je ostavio i u župi Gorancima, čiji je župnik bio od 1993. do 2000. godine, a upravo je on predvodio prvu svetu misu za trojicu zvjerski ubijenih Hrvata Luku Marića, Adama Vrlića i Stipu Čuljka iz Goranaca, Bogodola i Prova, javlja portal Grude.com.

Druga je ovo tužna vijest za sve vjernike općine Grude, nakon što ih je u listopadu ove godine napustio i fra Ante Šaravanja iz župe Grude.

Fra Nikola Spužević, zasigurno će, biti zapamćen kao svećenik koji je okupljao i koji je ljude privlačio vjeri od Mostara preko Širokog Brijega do svojih Gruda i župe Gorica - Sovići u kojoj će njegovo tijelo zauvijek počivati. Bio je neumorni radnik na njivi Gospodnjoj i čovjek kojim se općina Grude uistinu može ponositi, a vjernici ga se s radošću sjećati.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?