u Londonu

Preminuo britanski odvjetnik John Jones koji je radio na slučaju Orić, Ganić i Radončić

odvjetnik
19.04.2016.
u 13:35

Poznati britanski Odvjetnik John Jones preminuo je jučer u Londonu, saznaje bh. novinska agencija Patria. Izvor Patrije nije mogao potvrditi da li je Jones umro prirodnom smrću, ili na neki drugi način.

Bosanskohercegovačkoj javnosti Jones je poznat kao odvjetnik koji je uz Vasviju Vidović zastupao ratnog komandanta Srebrenice Nasera Orićapred Haškim tribunalom 2004. godine, a 2010. i člana ratnog Predsjedništva BiH Ejupa Ganića, nakon što je uhićen po potjernici iz Srbije zbog ubojstva vojnika JNA u nekadašnjoj Dobrovoljačkoj ulici u Sarajevu 1992. godine.

Jones je bio i u timu obrane Mehmeda Alagića i Rasima Delića, također pred Haškim sudom. Nakon toga pridružio se i obrani ratnog zapovjednika specijalne policije Hrvatske Mladena Markača. 

Lider SBB-a Fahrudin Radončić, također je bio jedan od onih koji su koristili Jonesove odvjetničke usluge. Sredinom 2014. godine Radončić ga je anagažirao u slučaju koji se na Kosovu vodi protiv Nasera Keljmendija, a kako bi dokazao da se njegovo ime ne dovodi u vezu sa optužbama. Sud je po zahtjevu britanskog odvjetnika, između ostalog, tada odlučio da Fahrudin Radončić nije optuženi u tom predmetu, da protiv njega nije podignuta optužnica niti pokrenuta istraga, niti na Kosovu niti u Bosni i Hercegovini, te da on ni na koji način nije bio obuhvaćen istragom protiv Nasera Keljmendija. Radončić će se u ovom slučaju pojaviti kao svjedok.

Gostujući jedne prilike na FACE TV, Radončić je pokazujući dokument sa Kosova kazao kako je za odvjetničke usluge Jonesu platio 300.000 KM, piše Patria.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije