novi pravilnik o osobnoj prtljazi

Preko granice može samo pola kg mesa, 1 kg ribe i meda

07.10.2017.
u 07:00

Prtljaga svih onih koji od 1. prosinca budu ulazili u BiH prolazit će dodatne kontrole, a ista pravila vrijedit će i za osobne pošiljke koje se budu slale u BiH.

Razlog spomenutih kontrola je primjena novog pravilnika o kontrolama i uvjetima unošenja osobnih pošiljki proizvoda životinjskog podrijetla u Bosnu i Hercegovinu, koji je nedavno donijelo Vijeće ministara BiH na prijedlog Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, a u cilju usklađivanja s legislativom EU.

Pravilnikom su utvrđeni uvjeti koji moraju biti ispunjeni pri unosu osobnih pošiljki proizvoda životinjskog podrijetla u nekomercijalne svrhe na teritorij BiH, a koji su dio putničke prtljage ili se šalju kao male pošiljke fizičkim osobama. Cilj je spriječiti unošenje uzročnika zaraznih bolesti u BiH. Tako će u BiH, između ostalog, biti moguće u ručnoj prtljazi unijeti meso, određene mesne i mliječne proizvode iz država Europske unije i još 11 država, među kojima su...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije