Naslovnica Vijesti

Preimenovan projekt izgradnje sjeverne i južne obilaznice Mostara

12. listopada 2017. u 10:28 0 komentara 654 prikaza

Obilaznice Mostar - sjever i Mostar - jug nisu dio koridora Vc te je Vlada Federacije BiH, na prijedlog ministra prometa i veza Denisa Lasića, odlučila preimenovati ih. Sjeverna obilaznica nosit će naziv Mostar - Široki Brijeg - granica s Republikom Hrvatskom, dok će južna povezati Miljkoviće i Rodoč te biti veza grada na Neretvi s magistralnom prometnicom M17. Oba projekta, istaknuo je Lasić, financirat će se sredstvima od akumulirane dobiti javnih poduzeća, kao i sredstvima iz klirinškog duga Ruske Federacije.

Osim promjene u nazivu i definiranja da projekti nisu dio koridora Vc, u njihovu realiziranju nema drugih promjena, stoji u zaključku koji je usvojila Vlada Federacije Bosne i Hercegovine. Za oba projekta urađena je projektna dokumentacija i studija izvodljivosti.

Radovi na spomenutim projektima, uz najavljene aktivnosti na gradnji koridora Vc, Hercegovinu bi na proljeće trebale pretvoriti u veliko gradilište.

Prema prostornom planu, koji je početkom godine usvojio Parlament Federacije Bosne i Hercegovine, do kraja 2018. godine u Federaciji Bosne i Hercegovine planirano je izgraditi novih četrdeset kilometara na trasi autoceste, a najveći dio gradilišta bit će otvoren upravo u Hercegovini.•

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.