MOSTAR

Predstavnici Veleposlanstva SAD-a u BiH posjetili Federalno ministarstvo trgovine

26.09.2023.
u 11:26

Predstavnici Veleposlanstva SAD-a u BiH iz ekonomskog odjela Allison Stepinac i Edhem Branković posjetili su danas federalnog ministra trgovine Amira Hasičevića i tom prilikom su razgovarali o unaprjeđenju sektora trgovine u Federaciji BiH.

Ministar Hasičević ih je upoznao i s aktivnostima koje ministarstvo poduzima kako bi kroz dijalog s predstavnicima poslodavaca, trgovaca, sindikata i radnika odgovorilo izazovima trenutne situacije na tržištu, navodi se u priopćenju Federalnog ministarstva trgovine. 

Predstavnike ekonomskog odjela američkog veleposlanstva ministar Hasičević je upoznao i s izradom tri zakona i to: Zakona o unutarnjoj trgovini, Zakona o kontroli cijena i Zakona o zaštiti potrošača na čemu ministarstvo intenzivno radi, te posebno istaknuo kako je jedan od prioriteta digitalizacija ministarstva koja bi ubrzala i harmonizaciju svih propisa s europskim direktivama.

Predstavnici Veleposlanstva SAD-a u BiH istaknuli su kako podržavaju aktivnosti Federalnog ministarstva trgovine i izrazili zainteresiranost za suradnju u realizaciji zajedničkih aktivnosti, koje bi doprinijele poboljšanju poslovnog ambijenta u Bosni i Hercegovini, poboljšanju u oblasti trgovine, kao i stvaranju uvjeta za strane investicije, posebno kroz uvođenje novih tehnologija.

Također su sugerirali i bolju suradnju s Američkom gospodarskom komorom u BiH, projektima USAID-a i drugima koji bi kroz programe mogli pomoći Ministarstvu u realizaciji planiranih projekata.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?