Župa Zavalje

Predstavljena knjiga ‘Admiralovi zapisi’

Admiralovi zapisi
18.05.2016.
u 11:00

Udruga HVIDR-a Unsko-sanske županije i HIP - udruga za hrvatski identitet i prosperitet iz Šibenika upriličili su u dvorani Župnoga ureda župe svete Franje Asiškoga u Zavalju pokraj Bihaća promociju knjige admirala Davora Domazeta Loše “Admiralovi zapisi” ili “O pobjedi i ljubavi”.

Knjiga je posvećena dvadesetoj obljetnici vojno-redarstvene akcije “Oluja” u Republici Hrvatskoj, koja je simbol hrvatske pobjede i opstojnosti u teškoj vojnoj, političkoj i diplomatskoj bici nad srpskom okupatorskom vojskom.

Posvećena je i 300. obljetnici slavne pobjede Sinjana nad Osmanlijama po zagovoru Čudotvorne Gospe Sinjske.

Knjiga admirala Davora Domazeta Loše “Admiralovi zapisi” ima šest stotina stranica i sadrži brojne dokumente koji su prvi put dostupni javnosti.

Autor knjige admiral Davor Domazet Lošo naglašava kako nas ovo štivo uči da se za istinu uvijek vrijedi i treba boriti.

Knjiga admirala Domazeta prošle je godine proglašena najboljom o Domovinskom ratu u Republici Hrvatskoj.

Promociji knjige u župi svetoga Franje Asiškoga u Zavalju pokraj Bihaća prethodio je admiralov posjet središnjem križu na groblju i spomen-obilježju u Žegaru, na koje je s predstavnicima HVIDRA-e Unsko-sanske županije položio cvijeće i odao počast poginulim braniteljima, te misa zadušnica u župnoj crkvi na Zavalju koju je predvodio župnik zavaljski don Dino Rupčić. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?