Široki Brijeg

Predstavljanje Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru maturantima

26.04.2017.
u 08:00

Pod pokroviteljstvom gradonačelnika Širokog Brijega Mire Kraljevića i Gradske uprave Širokog Brijega, u Širokom Brijegu učenici završnih razreda srednjih škola upoznali su se sa studijima Filozofskoga fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Prvo predstavljanje

Voditeljica Centra za pružanje usluga građanima Širokog Brijega Monika Buhač Glavaš istaknula je kako je ovo prvi put da se organizira predstavljanje mostarskoga Sveučilišta u Širokom Brijegu.

- Cilj dolaska u Široki Brijeg je predstaviti studijske programe, naših 18 studija koji se mogu studirati jednopredmetno i dvopredmetno u svim kombinacijama, pokazati koje kompetencije stječu završetkom studija, gdje imaju prostora za zaposlenje te na koji način se, osim studiranja, mogu razvijati, kazao je pročelnik studija novinarstva doc. dr. Ilija Musa.

- Specifičnost Filozofskog fakulteta je dvopredmetnost.

Nakon završetka kombinacije dvopredmetnih studija, student stječe dva akademska naziva, samim time daje više mogućnosti na tržištu rada, istaknula je doc. dr. Luciana Boban, voditeljica Ureda za osiguranje kvalitete i pročelnica studija latinskog jezika i rimske književnosti. Boban je dodala i kako na fakultetu postoje nastavnički i istraživački smjerovi, s posebnim naglaskom na praksu koja se osigurava u okviru nastave.

Odabir fakulteta

Maturantica Lucija Bilać kazala je kako je njezin odabir studiji njemačkoga i engleskoga jezik.

- Ta dva jezika me stvarno zanimaju, htjela bih ostati u Mostaru i djeluje mi zanimljivo, kazala je Bilać.

- Dobili smo nove informacije koje su nam potrebne za upis i dodatne zanimljivosti o studijima, što će nam pomoći u odabiru fakulteta, kazala nam je maturantica Marijana Šušak.

Diana Bošnjak, učenica završnog razreda srednje škole, kazala je kako je predstavljanje dobra orijentacija u životu jer se počela zanimati za dvopredmetni studij. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?