Novi - stari prijedlog HNS-a / HDZ-a BiH

Predsjedništvo se bira iz dvije jedinice, zbrajaju se županije za izaslanike u Dom naroda

23.12.2017.
u 11:00

Očigledno će u Parlamentu BiH pasti oba prijedloga Izbornog zakona koje su istaknule hrvatske stranke okupljene oko Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH te onaj Stranke demokratske akcije, dok će hrvatska strana uskoro izaći s novim prijedlogom koji bi riješio presudu u predmetu Bože Ljubića, piše Večernji list BiH. U izjavi za medije Čović je naveo da će uskoro hrvatske stranke predložiti izmjene zakona koje će biti “jasnije” kako bi se provela presuda Ustavnoga suda i izbjegla potencijalna kriza s uspostavom vlasti nakon izbora 2018.

Većinske županije

“Poznajući raspoloženje među bošnjačkim zastupnicima u Zastupničkom domu državnog Parlamenta, očekujem da će prijedlog izmjena Izbornog zakona HNS-a pasti”, rekao je Čović. Dodao je kako očekuje da će propasti i prijedlog koji je predložila bošnjačka Stranka demokratske akcije. Objasnio je kako će stranke Hrvatskog narodnog sabora BiH nakon ovih odluka zauzeti stajalište te najavio da će se uskoro u parlamentarnoj proceduri naći prijedlog izmjena zakona koji je ova stranka ranije zagovarala.

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?