sjednica

Predsjedništvo SDA: Odluka o isključenju iz stranke Kukića i Džihanića

16.03.2018.
u 18:47

Predsjedništvo Stranke demokratske akcije (SDA) je na današnjoj sjednici donijelo Odluku o isključenju iz stranke Mirsada Kukića zbog nepoštivanja odluka organa Stranke i nanošenja štete ugledu SDA i Nudžeima Džihanića zbog nanošenja štete ugledu stranke.

Predsjedništvo SDA je zadužilo Županijski odbor da pokrene proceduru smjene Nudžeima Džihanića s pozicije ministra u Vladi Bosansko-podrinjske županije (BPŽ).

Zamjenik predsjednika SDA Adil Osmanović je na pres-konferenciji kazao da je Predsjedništvo SDA donijelo odluku o suspenziji sa svih pozicija u organima Stranke Avdije Kovačevića i Kenana Kamenjaša, a zbog nanošenja štete ugledu stranke.

- Predsjedništvo SDA, nakon što je prije godinu dana donijelo odluku o suspenziji Amira Zukića sa pozicije generalnog tajnika Stranke, upućuje inicijativu Glavnom odboru SDA da Amira Zukića razriješi s pozicije generalnog tajnika na idućoj sjednici Glavnog odbora, a Općinska organizacija SDA Centar da dalje postupi u skladu sa Statutom i odlukama SDA - kazao je Osmanović.  

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?