Naslovnica Vijesti

Predsjedništvo BiH u posjetu Srbiji od 6. do 7. prosinca

14. studenoga 2017. u 17:48 0 komentara 84 prikaza

Predsjedništvo BiH primilo je k znanju Izvještaj Vijeća ministara BiH o aktivnostima u okviru procesa europskih integracija BiH, posebno uzimajući u obzir izvršene i preostale obveze u vezi s pripremom odgovora na Upitnik Europske komisije. 

Predsjedništvo BiH je zadužilo Vijeće ministara BiH da u suradnji s Vladom Republike Srpske, Vladom Federacije BiH, vladama županija i Vladom Brčko Distrikta poduzme sve neophodne aktivnosti s ciljem što hitnije dostave odgovora iz člana 1. Europskoj komisiji. 

Predsjedništvo BiH je zadužilo Vijeće ministara BiH da poduzme sve neophodne korake za što skorije održavanje sjednice Kolegija za europske integracije s ciljem rješavanja spornih pitanja iz odgovora na Upitnik Europske komisije i o rezultatima izvijesti Predsjedništvo BiH.

Predsjedništvo BiH je primilo k znanju Izvještaj o realizaciji aktivnosti u vezi s ispunjenjem uvjeta za aktiviranje Akcijskog plana za članstvo (MAP).

Predsjedništvo BiH je prihvatilo poziv predsjednika Republike Srbije Aleksandra Vučića za službeni posjet Republici Srbiji od 6. do 7. prosinca 2017. godine.

Predsjedništvo BiH odaje priznanje pripadnicima Oružanih snaga BiH za izvanredne rezultate i profesionalnost u izvršavanju zadataka u misiji „Odlučna podrška“ u Islamskoj Republici Afganistan. Svojim izvanrednim rezultatima kontigent Oružanih snaga BiH doprinosi jačanju ugleda i promociji Bosne i Hercegovine kao odgovorne članice međunarodne zajednice i pouzdanog partnera u operacijama podrške miru. 

U ime Predsjedništva BiH priznanje će uručiti predsjedatelj Predsjedništva BiH tijekom posjete pripadnicima Oružanih snaga BiH u misiji „Odlučna podrška“ u Islamskoj Republici Afganistan, koja će biti realizirana u razdoblju od 20. do 23. studenog 2017. godine.

Predsjedništvo BiH je dalo suglasnost za otvaranje konzularnog ureda Generalnog konzulata Republike Srbije u Banjoj Luci, sa sjedištem u Trebinju. Ovaj konzularni ured, u okviru konzularnog područja, obuhvaćat će općine Trebinje, Ljubinje, Berkovići, Gacko, Bileća, Istočni Mostar i Nevesinje.

Predsjedništvo BiH je primilo k znanju Informaciju o službenom posjetu izaslanstva Ministarstva obrane BiH Republici Austriji.

Predsjedništvo BiH je na današnjoj sjednici prihvatilo Sporazum između Vijeća ministara BiH i Vlade Narodne Republike Kine o međusobnom ukidanju viza za nositelje običnih putovnica. Sporazum između Ministarstva obrane BiH i Ministarstva narodne obrane Narodne Republike Kine o vojnoj pomoći za Bosnu i Hercegovinu, Amandman na Sporazum o grantu između Razvojne banke Vijeća Europe i Bosne i Hercegovine u vezi s Regionalnim stambenim programom - BiH2 (2013) i u vezi s drugim potprojektom u okviru Programa stambenog zbrinjavanja u Bosni i Hercegovini i Nota sporazum između Vijeća ministara BiH i Vlade Savezne Republike Njemačke o tehničkoj suradnji za 2014. godinu.

Predsjedništvo BiH je odobrilo zaključivanje Memoranduma o razumijevanju u vezi sa zajedničkim vojnim vježbama i obukom na teritoriji članica potpisnica Američko-jadranske povelje A5 i Protokola između Ministarstva civilnih poslova BiH i Ministarstva obrazovanja Republike Makedonije o suradnji u oblasti obrazovanja.

Predsjedništvo BiH je donijelo Odluku o pokretanju postupka za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma između Vijeća ministara BiH i vlada ostalih članica Inicijative za spremnost i prevenciju katastrofa u Jugoistočnoj Europi o aranžmanima zemlje domaćina za Sekretarijat Inicijative za spremnost i prevenciju katastrofa u Jugoistočnoj Europi.

Donesene su i odluke o ratifikaciji Sporazuma o suradnji između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Makedonije u procesu pristupanja Europskoj uniji i Sporazuma o zajmu (Projekt podrške zapošljavanju) između Bosne i Hercegovine i Međunarodne banke za obnovu i razvoj, priopćeno je iz Predsjedništva BiH. 

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.