Imenovanja

Predsjedniku FBiH dostavljena imena kandidata SBB-a za ministre

marinko čavara
27.10.2015.
u 15:01

Predsjedniku Federacije BiH, Marinku Čavari, danas su dostavljena imena četiri kandidata Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH za ministre u Vladi FBiH, doznaje Fena.

SBB je za ministricu turizma i okoliša predložio Editu Đapo, za ministra trgovine Zlatana Vujanovića, a za ministra energetike, industrije i rudarstva Nermina Džindića. Vesko Drljača trebao bi biti novi ministar rada i socijalne skrbi i ujedno zamjenik premijera Federacije.

Ako budu ispunjeni svi uvjeti predsjednik Federacije bi već sutra mogao potpisati odluku o imenovanju. Prije toga bi trebao razriješiti dužnosti dvoje preostalih ministara iz DF-a, Aleksandra Remetića i Milana Mandilovića.

Da bi odluka o imenovanju novih ministara mogla biti proslijeđena na potvrdu Zastupničkom domu Parlamenta FBiH suglasnost moraju dati i dopredsjednici Federacije, Melika Mahmutbegović i Milan Dunović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije