ORAŠJE

Predsjednik Vlade Županije posavske predstavio smjernice rada

15.02.2019.
u 15:03

Predsjednik Vlade Županije posavske Đuro Topić najavio je kako će njegova vlada u svom radu poseban fokus staviti na provedbu Strategije razvoja Županije i Reformske agende.

- Sve mjerodavne uključujemo u tu temu i želimo biti maksimalno koordinirani. Naše je težište da pokušamo u sektoru gospodarstva i poljoprivrede, kao temeljne gospodarske grane, napraviti pomake. To ćemo ostvariti kroz bolju komunikaciju s udrugama, privatnicima, poduzetnicima, potencijalnim investitorima, kako bismo napravili i nove programe potpore - kazao je Topić na konferenciji za novinare.

Najavio je detaljnu analizu učinaka dosadašnjih programa županijske vlade te izradu prijedloga koji će ići u smjeru poboljšanja tih učinaka.

Značajnu pažnju Vlade Županije posavske usmjerit će i na unaprjeđenje sustava obrazovanja.

- Vjerujemo da je školstvo tema koja može doprinijeti razvoju uvođenjem dualnog strukovnog obrazovanja. Kao prethodnicu tomu već radimo jedan projekt s UNDP-om. Smjernica rada je i jačanje ustavne nadležnosti Županije u segmentima obrazovanja, zdravstva. Vlada će biti socijalno senzibilizirana. Jačat ćemo i širiti mreže socijalne pomoći, prvenstveno obiteljima s više djece i kategorija starijih osoba - dodao je Topić.

Najavio je izgradnju i razvoj sustav obrane od poplava, uvođenje profesionalizma u vatrogastvo u Posavskoj županiji te jačanje rada policije.

Vlada Županije posavske ima namjeru biti maksimalno transparenta u svom radu, kazao je Topić, najavivši redovito održavanja konferencija za novinare nakon sjednica Vlade, na kojima će predstavnici medija biti upoznati s najvažnijim odlukama.

Također, rad Vlade Županije posavske građanima će biti prezentiran kroz emisiju "Otvorena vlada" koja će biti emitirana na lokalnim radijskim postajama, kao i kroz izradu nove internetske stranice županijske vlade.

Županijski ministar zdravstva, rada i socijalne politike Damir Živković novinarima je predstavio Program utroška sredstava Ministarstva, zdravstva, rada i socijalne politike u ukupnom iznosu od oko 4 milijuna maraka.

- Za porodiljne naknade zaposlenim majkama predviđen je iznos od 567.000 maraka. U prošloj godini bilo je 67 novih korisnica tog prava. Što se tiče dječjeg doplataka za 2019. godinu predviđen je iznos je 1.484.000 maraka. U posljednjem mjesecu prošle godine 2.816 djece ostvarilo je ovo pravo i isplaćeno je 125.424 maraka - kazao je ministar Živković.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?