Livno

Predsjednik Vlade HBŽ posjetio Udrugu 'Bistrica'

28.08.2019.
u 16:25

Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije (HBŽ) Ivan Jozić u srijedu je u Livnu posjetio Udrugu žena oboljelih od karcinoma dojke „Bistrica“.

Tom prigodom razgovarao je s članicama te udruge rekavši, uz ostalo, kako je došao da im pruži podršku u svoje osobno i uime Vlade Hercegbosanske županije.

"Pozitivno je što postoji ovakva udruga kojom podižete svijest, potom se družite, razgovarate, dijelite savjete kako lakše preboljeti tešku bolest, učite druge kako živjeti i nositi se s bolešću. Sam cilj današnje posjete je potpora vama i podrška u radu udruge te poticaj svima kako bi se podigla svijest i važnost preventivnih pregleda“, kazao je Jozić.

Predsjednica Udruge „Bistrica“ Slavica Gotovac govorila je o radu i značaju djelovanja ove udruge u Livnu, kazavši kako im najveći problem predstavljaju neadekvatne prostorije i kronični nedostatak financijskih sredstava.

Izrazila je zadovoljstvo što je "netko s viših razina vlasti prvi put od kada je utemeljena Udruga „Bistrica“ posjetio samu udrugu i interesirao se za njen rad".

Navela je kako spomenuta udruga danas broji 30 članica, a one koje su bile nazočne sastanku imale su priliku iznijeti svoja iskustva u borbi s opakom bolešću.

Na kraju sastanka, predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Ivan Jozić iskazao je spremnost za svekolikom pomoći udruzi od Vlade Hercegbosanske županije, jer ta udruga, kako je kazao, ima značajno mjesto u zajednici.

U sklopu potpore Vlada će financijski pomoći članice Udruge „Bistrica“ za odlazak u Sarajevo koncem rujna gdje će se održati 'Race for the Cure Sarajevo' – Trka/šetnja za ozdravljenje žena, čime se povećava svijest o ovom oboljenju. Sarajevo je, inače, jedan od 150 gradova svijeta gdje će biti održano druženje žena oboljelih od raka dojke, priopćeno je iz Vlade HBŽ-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije