Orašje

Predsjednik Oldtimer kluba “Posavac” Krunoslav Draganović - najveći bh. kolekcionar starih motocikala

10.09.2016.
u 07:00

Devetnaest godina zaredom vlasnici posavskih oldtimera nastoje održati tradiciju okupljanja u Orašju. U tome očito uspijevaju jer svake godine javljaju se novi zaljubljenici starih vozila, pa je susret prerastao u regionalno okupljanje. Na susretima su sudjelovala vozila starija od 30 godina. Nisu samo vlasnici oldtimera uživali u ljepoti njihovih ljubimaca, jer su u defileu do Oštre Luke Posavci mogli vidjeti atraktivne primjerke starih motora i automobila, još uvijek u voznom stanju i odlično očuvanih, pristiglih iz raznih bh. krajeva te Mađarske, Austrije i Njemačke.

- Organizirali smo i prodajni sajam auto-moto oldtimer dijelova te zajedničko druženje jer uvijek za ručkom razmijenimo informacije tko što ima, kako doći do originalnih dijelova za svoje motore, a brojne su i zanimljive oldtimerske priče - kažu nam iz Organizacijskog odbora Oldtimer kluba. Krunoslav Draganović, predsjednik OK “Posavac” Orašje, vlasnik je najveće kolekcije oldtimera, starih motocikala u BiH (50-ak), koje skuplja nekoliko desetljeća strpljivo i s puno ljubavi. Mnoge od njih sam je sklopio. Unatoč primamljivim ponudama za prodaju, ljubav prema oldtimerima jača je od novca jer, kaže nam, dvokotači nemaju cijenu. - Kolekcija je krenula od nekoliko motocikala koje sam kupio uglavnom za malo novca i od onog što drugi žele baciti. Potrebni su mjeseci, pa i godine, strpljivog rada jer ugrađujem originalne dijelove u stare motore, a do njih je teško doći - objašnjava nam Kruno. Još jedan zaljubljenik u oldtimere je i Zoran Budimić, a s posebnom zaljubljenosti u stare i očuvane motore i vozila je i ostalih 40-ak članova kluba. Počasni, ali i aktivni član kluba, glumac je Ivo Gregurević. Vlasnik je oldtimera, džipa modela Willys 4x4 iz 1942. godine. Ivini prijatelji brinu se za dobar izgled i vozno stanje džipa dok je on u Zagrebu, a kada je u Posavini, to mu je omiljeno prijevozno sredstvo. Smotra oldtimera u Orašju ne protekne i bez ovoga, jednog od najstarijih posavskih oldtimera. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?