Ekskluzivno

Predsjednica Bradara potpisala rješenje o imenovanju Vlade

30.03.2023.
u 17:24

Odluka o imenovanju nove Vlade će ujutro biti dostavljena potpredsjednicima Igoru Stojanoviću i Refiku Lendi

Predsjednica Federacije BiH Lidija Bradara potpisala je odluku o imenovanju novog saziva Vlade Federacije BiH kojemu je na čelu Nermin Nikšić. Ovaj dokument Večernji list ekskluzivno objavljuje nedugo nakon što je predsjednica dobila izmjene dijela imena iz stranaka okupljenih oko Osmorke. Ranije je HDZ BiH dostavio svojih šest kandidata.

HDZ BiH predložio je Tonija Kraljevića za federalnog ministra financija, dr. sc. Milenka Bevandu za ministra zdravstva, Vedrana Škobića za resor pravosuđa. Sanja Vlaisavljević predložena je za ministricu kulture i sporta, a Andrijana Katić prometa i veza, dok bi ministar prostornoga uređenja trebao postati Željko Nedić.

Nerin Dizdar je kandidat za raseljene, a Vojin Mijatović za obrt, dok bi obrazovanje trebao voditi Vedran Lakić, a unutarnje poslove Almin Hopovac. Nasiha Pozder je kandidatkinja za turizam, dok bi resor socijalne politike trebao voditi Adnan Delić. Resor energetike trebao bi voditi Adis Bubalo, a Hasan Handžić branitelja, dok je Zuhad Porčić kandidat za resor poljoprivrede.

Odluka o imenovanju nove Vlade će ujutro biti dostavljena potpredsjednicima Igoru Stojanoviću i Refiku Lendi. Da bi prijedlog mogao biti proslijeđen u Zastupnički dom na verifikaciju, potrebna je suglasnost i dvojice dopredsjednika.  

Foto: vecernji.ba

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?