Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

MMF zadovoljan dosadašnjim napretkom u reformama

17. svibnja 2016. u 13:15 0 komentara 52 prikaza
sastanak

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH dr. Denis Zvizdić primio je danas u Sarajevu delegaciju MMF-a predvođenu šefom Misije za BiH Nadeemom Ilahijem sa kojim je razgovarao o reformskim procesima u BiH i zaključenju novog kreditnog aranžmana.

Razgovarano je o otvorenim pitanjima vezanim za nastavak reformskih procesa i konsolidacije financijskog sektora u BiH u svijetlu sklapanja novog aranžmana sa MMF-om.

Predsjedatelj Zvizdić je istakao da MMF posmatra kao partnersku instituciju koja pomaže Bosni i Hercegovini u uređenju i konsolidaciji financijske situacije. Dodao je da bi novi aranžman sa MMF-om donio fiskalnu stabilnost svih nivoa vlasti u BiH, omogućio nastavak započetih reformski procesa i ubrzao euroatlantske integracije Bosne i Hercegovine.

Šef Misije MMF-a za BiH Ilahi je rekao da je MMF zadovoljan dosadašnjim napretkom u reformama. Izrazio je očekivanje će neka otvorena pitanja poput razmjene podataka o poreznim obveznicima između entitetskih poreskih uprava i bolja koordinacija kontrole bankarskog sektora u BiH biti brzo riješena. Istakao je kako MMF podržava nezavisnost Centralne banke BiH čija je uloga ključna u održavanju stabilnosti i likvidnosti financijskog sistema.

Misija MMF-a će boraviti u Bosni i Hercegovini i idućeg tjedna gdje će obaviti razgovore sa predstavnicima svih nivoa vlasti u BiH o mogućnosti novog aranžmana Bosne i Hercegovine sa ovom financijskom institucijom.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.