telegram

Predsjedatelj Zvizdić uputio telegram saućešća povodom smrti akademika Matića

Zvizdić
FENA
12.05.2016.
u 18:59

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH dr. Denis Zvizdić uputio je, u svoje ime i u ime Vijeća ministara BIH, telegram saučešća obitelji i Akademiji nauka i umjetnosti BIH povodom smrti akademika Božidara Matića u kojem piše:

„Smrt akademika Božidara Matića predstavlja istinski gubitak za bosanskohercegovačko društvo. Bio je veliki naučnik i privrednik i iza njega su ostala djela  koja su već sada temelj znanja brojnim generacijama.

Kao prvi predsjedatelj Vijeća ministara BIH, akademik Matić je stavio do znanja da mu je Bosna i Hercegovina prioritet i u javnom i u naučnom životu. Tako je dao svoj doprinos da se Bosna i Hercegovina vrati istinskim vrijednostima u mnogim oblastima i time ostavio trag u njenoj povijesti.

Sačuvat ćemo sjećanje na njegov predan rad i na naučno djelovanje koje je ostavio u amanet generacijama koje dolaze“, navodi se u telegramu predsjedatelja Zvizdića

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?