Sarajevo

Predsjedatelj Zvizdić razgovarao sa direktorom Danielssonom

16.03.2018.
u 12:21

Zvizdić je upoznao direktora Danielssona o stupnju realizacije mjera iz Reformske agende

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH dr. Denis Zvizdić razgovarao je danas u Sarajevu sa generalnim direktorom za susjedsku politiku i pregovore o proširenju Christianom Danielssonom i direktoricom za Zapadnu Europu, Zapadni Balkan i Tursku u Europskoj službi za spoljne poslove (EEAS) Angelinom Eichhorst. 

Predsjedatelj Zvizdić je upoznao goste sa aktualnom političkom situacijom u BiH. Naglasio je značaj koji je proces pripreme odgovora na Upitnik Europske komisije imao na proces europskih integracija BiH, ne samo kao sastavni dio procesa pripreme mišljenja Europske komisije o zahtjevu za članstvo, već i u kontekstu njegovog uticaja na unapređenje koordinacije institucija u BiH na provođenju aktivnosti vezanih za proces integriranja BiH u Europsku uniju, kao i u smislu izvršavanja unaprjeđenja cjelokupnog bh. društva u administrativnom, pravnom, političkom i ekonomskom  smislu. 

Predsjedatelj Zvizdić je upoznao direktora Danielssona o stupnju realizacije mjera iz Reformske agende. Rekao je da je u potpunosti realizirano preko 70 posto mjera koje su bile u nadležnosti Vijeća ministara BiH i da će naredni period biti posvećen finaliziranju ciljeva iz Reformske agende. Naglasio je da će i ubuduće ključni ciljevi rada Vijeća ministara BiH biti europske i NATO integracije, kao i jačanje vladavine prava, što je posebno važno za nastavak svih reformi.

Sastanku je nazočio i šef delegacije Europske unije u BiH i specijalni predstavnik Europske unije u BiH, veleposlanik Lars–Gunnar Wigemark

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?