Općina Kreševo

Prednost za stipendiju imaju studenti deficitarnih zanimanja

16.05.2022.
u 18:33

Općina Kreševo će i ove godine novčano potpomagati i podupirati svoje studente, piše Večernji list BiH.

Općinski načelnik Renato Pejak raspisao je javni natječaj za dodjelu stipendija studentima za akademsku 2021./2022. godinu. Stipendije će se dodijeliti studentima s područja općine Kreševo druge, treće i četvrte godine studija bolonjskog sustava studiranja i studentima magistarskog studija.

Bolonjski sustav

I za jedne i druge studente, studente druge, treće i četvrte godine studija bolonjskog sustava studiranja i studente magistarskog studija, postavljena su četiri zajednička uvjeta kojima se ostvaruje pravo prijave na natječaj za dodjelu stipendije: da su državljani BiH, da imaju prebivalište na području općine Kreševo, da ne primaju stipendiju od drugog davatelja ili studentski kredit i da studiraju na javnim fakultetima u BiH. Za studente treće i četvrte godine studija bolonjskog sustava studiranja zadana su i dva dodatna uvjeta - da nisu stariji od 26 godina i da su u statusu redovitog studenta. Visina mjesečne stipendije utvrdit će se sukladno proračunskim mogućnostima Općine, ovisit će o broju studenata koji zadovolje uvjete i visini sredstava koja će se moći izdvojiti.

U javnom pozivu se navode isprave koje kandidati trebaju uz prijavu dostaviti: potvrda o državljanstvu, potvrda o prebivalištu, potvrda fakulteta da su upisani na odgovarajuću godinu studija, preslik indeksa, ovjerena izjava da ne primaju stipendiju ili studentski kredit od drugog davatelja, rodni list i kućna lista. Studenti treće i četvrte godine studija bolonjskog sustava studiranja trebaju dostaviti i dodatne dokaze - potvrdu o statusu redovitog studenta u 2021./2022. godini i potvrdu visokoškolske ustanove s prijepisom ocjena iz prethodne godine studija i izračunatim prosjekom. Potrebno je priložiti i dokaze na kojima se temelje statusne povlastice - dokaz o invalidnosti roditelja ili kandidata.

Prosjek ocjena

Studenti s prosjekom ocjena 5, odnosno 10, studenti djeca poginulih branitelja, studenti bez oba roditelja i studenti čija su oba roditelja stopostotni invalidi dobivaju stipendije izravno bez bodovanja. Lista kandidata koji ostvare pravo na stipendiju objavit će se na oglasnoj ploči i mrežnoj stranici Općine Kreševo, pisani prigovor moći će se podnijeti općinskom načelniku u roku od osam dana od objave liste, studenti kojima bude dodijeljena stipendija potpisat će s Općinom poseban ugovor. Rok za podnošenje prijava je 30 dana od dana objave javnog natječaja, a on je objavljen 27. travnja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije