KURZ - PREDSJEDNIŠTVO BIH:

Pred BiH stoji obveza nastavka reformskog procesa

Kurtz
08.02.2016.
u 14:24

Članovi Predsjedništva BiH primili saveznog ministra za Europu, integracije i vanjske poslove Republike Austrije Sebastiana Kurza

Bosnu i Hercegovinu i Republiku Austriju vežu tradicionalno dobri odnosi, bez otvorenih pitanja, koji predstavlјaju temelj za razvitak sveukupne bilateralne suradnje dviju zemalјa, posebice u političkoj, kulturnoj i ekonomskoj sferi, rečeno je na početku susreta.

Istaknuvši zahvalnost za dosadašnju potporu Republike Austrije našoj zemlјi na europskom putu, članovi Predsjedništva BiH su izrazili očekivanje da će se potpora nastaviti i ubuduće, posebice u kontekstu stjecanja statusa kandidata za članstvo BiH u EU.

Savezni ministar Kurz je informirao članove Predsjedništva BiH o sastanku ministara vanjskih poslova zemalјa članica EU, na kom je bilo govora o BiH, te rekao da BiH predstoji službena predaja zahtjeva za članstvo u EU 15. veljače 2016. godine. Naglasio je da Republika Austrija podupire napredak regije Zapadnog Balkana u EU, a naročito BiH, te da pred zemlјom stoji obveza nastavka reformskog procesa.

Članovi Predsjedništva BiH su istaknuli opredijelјenost BiH za europski put, te za nastavak započetih reformi i ispunjenje neophodnih uvjeta, kako bi zemlјa dobila status kandidata za članstvo u EU. Predsjedništvo BiH, kao inicijator reformskih procesa, aktivno sudjeluje u koordiniranju realizacije obveza, kako bi se iskoristila povijesna prigoda i nastavilo sa pozitivnim trendom promjena u zemlјi. U tom kontekstu, istaknut je značaj predstojeće predaje zahtjeva za članstvo BiH u EU.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?