recept

Pravo ljetno osvježenje: Mascarpone torta Dora

gospodarski.hr
11.06.2021.
u 21:54

Krema:

✦4 jaja

✦100 g šećera

✦2 vanilin šećera

✦3 žlice oštrog brašna (30 g)

✦200 ml mlijeka

✦½ vrećice mljevene želatine

✦100 g bijele čokolade

✦250 g mascarpone sira

✦250 ml vrhnja za šlag

Priprema: 

Jaja, šećer i vanilin šećer izmiješati pjenjačom. Dodati razmućeno brašno u mli­jeku bez grudica. Smjesu kuhati, neprestano miješajući nekoliko minuta dok se ne zgusne. U toplo dodati bijelu čokoladu i miješati dok se ne otopi, a zatim dodati želatinu pripre­mljenu prema uputi s vrećice sa 2 žlice hlad­ne vode i dobro izmiješati. Pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi. Umiksati mas­carpone i na kraju ručno umiješati prethodno umućeno vrhnje za šlag, piše gospodarski.hr

I još:

✦1 pakiranje piškota od 400 g

✦malo mlijeka za

✦umakanje piškota

✦500 g jagoda

Priprema: 

Uz vanjski rub kalupa za torte promjera 26 cm poslagati uspravno piškote kratko močene u mlijeku i to samo s unutraš­nje strane (šećernu stranu piškote postaviti prema van). Po želji skratiti piškote. Na dno kalupa također poslagati piškote. Premazati s pola kreme. Po kremi rasporediti narezane jagode pa premazati ostatkom kreme. Dobro ohladiti, a zatim ukrasiti jagodama.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije