Svečana promocija

Pravni fakultet u Mostaru promovirao 90 magistara prava

Pravni fakultet
07.12.2016.
u 14:15

Pravni fakultet Sveučilišta u Mostaru bogatiji je za nove obrazovane mlade ljude, pa je tako promovirano novih 90 magistara prava i 61 prvostupnik prava.

Svečana promocija na kojoj su dodijeljene diplome završenim prvostupnicima prava i magistrima prava održana je u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača. 

Pravni fakultet Sveučilišta u Mostaru bogatiji je za nove obrazovane mlade ljude, pa je tako promovirano novih 90 magistara prava i 61 prvostupnik prava. 

Prvostupnici i magistri prava biti će značajni za društvo u cjelini. Znanje mora postati našim osnovnim alatom, od kojeg možemo napraviti potrebnu prednost koja će osigurati brži napredak i razvitak i jamčiti da ćemo držati korak i konkurentnost razvijenim globaliziranim svijetom, poručeno je iz Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, piše pogled.ba. 

Rektorica Sveučilišta u Mostaru dr. Ljerka Ostojić kazala je kako postoji veća mogućnost zapošljavanja mladih pravnika upravo kroz proces pristupanja BiH Europskoj Uniji, budući da su uvjeti prstupanja neke zemlje EU upravo ispunjenje kopenhagenski kiriterija, a jedan od tri kriterija je i vladavina prava, naglasila je Rektorica Ostojić.

''To je posebno važno danas kad izmjene u društvu i novi propisi pred pravnike stavljaju zahtjev za intenzivnim i stalnim stjecanjem novih stručnih znanja , a posebno kad su učinjene ili su u tijeku temeljite promjene pravnog sustava, a koje nam i među ostalim, nameće i prilagodba bosanskohercegovačkih propisa s propisima Europske unije'', naglasila je dekanica Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru Vesna Kazazić. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?