Ana i Igor

Pozvali goste na vjenčanje i tražili neobičan svadbeni poklon

19.08.2017.
u 14:40

Na pozivnicama za vjenčanje mladi bračni parovi u Makedoniji sve češće pišu da im se umjesto poklona - pegli, miksera, servisa za jelo i slično, u kuvertu stavi novac. Međutim, jedan mladi bračni par iz Bitolja, Ana i Igor Stojanovi je uradio nešto sasvim suprotno.

Goste su zamolili da im umjesto cvijeća ili bombonjera, koji „idu“ uz svadbene poklone, donesu dječije igračke, bojanke, slikovnice, a razlog je jako lijep i human.

- Prelijep je osjećaj kada se radost i sreća podijeli s nekim drugim. Upravo zato smo ja i moj suprug Igor odlučili putem pozivnica od naših gostiju zatražiti da nam umjesto buketa cveća ili bombonjera, donesu dječije igračke, bojanke, slikovnice kako bismo ih mogli donirati Zavodu za rehabilitaciju djece s oštećenim sluhom, govorom i glasom u Bitolju. Moram priznati da su nas gosti ugodno iznenadili pozitivnim reakcijama i velikim brojem igrački koje su donijeli za djecu kojima smo ih kasnije poklonili. Radost i osmijeh na njihovim licima ispunili su naša srca, a taj osećaj se ne može riječima opisati. Želja nam je da ovaj naš potez bude poticaj svim drugim djevojkama koje će se vjenčati da učine nešto slično i pomognu onima kojima je pomoć neophodna, jer uvijek je pravo vrijeme da se učini nešto dobro i humano - izjavila je Ana Stojanovi za Bitoljski vesnik.

Direktorica Zavoda za rehabilitaciju djece s oštećenim sluhom, govorom i glasom u Bitolju, Aneta Đorđievska nije krila oduševljenje što je jedan mladi bračni par odlučio na ovaj neobičan način donirati im igračke, prenosi Telegraf.rs. 

- Ove dječije rekvizite koriste sva djeca u Zavodu, a najviše ona koja imaju veća oštećenja govora i glasa - izjavila je Aneta Đorđievska.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?