Iznenadna smrtŽeljko Andrijanić

Poznati narodni pjevač Drago Šarić preminuo u 52. godini života

VL
Autor
Željko Andrijanić
14.08.2017.
u 08:00

 “Rasula nas sudba kleta iza devet gora, Amerika i Njemačka kruh sa sedam kora. Bilo kuda da sam poš’o ja se vraćam tebi, za sva blaga ovog svijeta ja te dao ne bih. U svom srcu grad Tomislav nosim...”, riječi su jedne od pjesama Drage Šarića, jednog od najpoznatijih narodnih pjevača u Hercegovini.

Brojne je prošlog vikenda šokirala vijest da je Drago Šarić preminuo, iznenada, od posljedica moždanog udara. Imao je 52 godine. - Glazbene želje i pozdravi, emisija ‘Slušaonica’... nisu mogle proći bez pjesama Drage Šarića. Tu narodnu pjesmu znao je približiti ljudima i znao je probuditi emociju, govori za “Večernji list” Josip Ćorluka, glazbeni urednik na radio Grudama. “Žao mi je momačkog života, i sveg’ što sam proživio, kad bih mog’o, mili Bože, sve bih ponovio”, riječi su jedne od najpoznatijih pjesama Drage Šarića. - Njegove pjesme u publici su bile dobro prihvaćene, i tako će i ostati. Sigurno će se na vjenčanjima, krštenjima i drugim proslavama rado slušati pjesme Drage Šarića - zaključio je Ćorluka za “Večernji list”. Drago Šarić podrijetlom je iz Stipanića, a rođen je 1965. godine. Prijatelji će ga, osim po spremnosti da uvijek napravi dobar štimung, pamtiti i po činjenici da je bio veliki zaljubljenik u prirodu. Djelovao je svojedobno i kao predsjednik Lovačke udruge Vran, te je aktivno sudjelovao u radu Kinološke udruge u Tomislavgradu. Pokopan je jučer na mjesnom groblju u Stipanićima u 16 sati. “Ramkinja”, “Marija”, “Udala se Mara” i druge njegove pjesme ostaju naraštajima u sjećanje na pjevača i velikog čovjeka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije