Dva vjerska službenika upozorila na sličnost događaja iz Gaze

Poziv Bošnjacima da od lovačkih i streljačkih klubova naprave vojsku

09.12.2023.
u 21:00

- To što Gaza nije pala šutke, nije se tek tako dogodilo. Palestinci su morali u torturi koju proživljavaju pripremiti se čim raspolažu. Mladost se pripremala kopajući zemlju ispod Gaze kako bi imala bilo kakvu zaštitu svjesna da je neće dobiti od muslimanskog svijeta. To su mladići koji su se spuštali u zemlju, ostajali bez kralježnice, ali da bi bili uspravan ummet (narod) - rekao je Halilović

Vjersko-domoljubna tribina u Nemili kod Zenice na kojoj su sudjelovali visoki vjerski službenici muderis Nezim Halilović i imam Harun Hodžić, koji su tijekom rata bili zapovjednici u IV. i zloglasnoj VII. muslimanskoj brigadi, pretvorila se u ratnohuškački skup na kojemu su Bošnjaci muslimani pozvani na naoružavanje "za ne daj Bože", a neposredni povod za to bila su događanja u Gazi, koja su ocijenjena kao terorizam protiv Palestinaca, piše Večernji list BiH.

Muderis Halilović visoki je dužnosnik Islamske zajednice, gdje vodi Ured za hadž Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. Odlikovan je najvišim odličjima Armije BiH - Zlatnim ljiljanom i Grbom sa zlatnim mačevima. Glorificirajući borbu Palestinaca protiv Izraela, nazvao je taj narod najboljim od svih muslimana. - To što Gaza nije pala šutke, nije se tek tako dogodilo. Palestinci su morali u torturi koju proživljavaju pripremiti se čim raspolažu. Mladost se pripremala kopajući zemlju ispod Gaze kako bi imala bilo kakvu zaštitu svjesna da je neće dobiti od muslimanskog svijeta. To su mladići koji su se spuštali u zemlju, ostajali bez kralježnice, ali da bi bili uspravan ummet (narod). Zato sam siguran da su Palestinci uspravniji, ispravniji, bolji i bliže Gospodaru svjetova od ostatka ummeta koji samo šuti, koji je bespomoćan i može samo bojkotirati cionističke proizvode. Oni nisu poniženi, poniženi su samo Bošnjaci koji su za samo nepunih 30 godina zaboravili potpuno što im se dogodilo - rekao je Halilović, koji je bio i vodeći čovjek džamije kralja Fahda u Sarajevu, koja je godinama bila pod nadzorom sigurnosnih službi zbog sumnji da ima veze s islamistima.

Nikome ne vjerovati

Halilović je dodao u kontekstu rata u Gazi kako su svjesni da svaki musliman koji je poginuo na Alahovu putu ide ravno u dženet (raj). Pri tome je trenutačni voditelj Ureda za hadž Islamske zajednice BiH dodao kako je Gaza danas velika opomena Bošnjacima pozivajući da budu svjesni svojih potencijala "biološkog i materijalno-tehničkih sredstava (MTS)", što je izraz koji se koristi u vojnoj terminologiji, te da nikome drugom ne smiju vjerovati u slučaju drukčijeg raspleta stvari. - Ono što bismo trebali naučiti iz Gaze mi Bošnjaci koji smo preživjeli tešku oružanu agresiju na našu domovinu jest da nikome ne smijemo vjerovati, a da se možemo osloniti samo na Gospodara svjetova i na naše vlastite resurse. Naš biološki potencijal i materijalno-tehnička sredstva koja su nam nadohvat ruke. Ono što je naše. Sve drugo ne pripada nama. Svi avioni, tenkovi, samohotke, rakete, dronovi, ono što nam se ponekad obećava, Gaza je pokazala da to ne pripada nama - dodao je Halilović i snažno kritizirao zemlje koje nisu pritekle u pomoć drugim muslimanima u nevolji, nego su, dapače, stale protiv njih navodeći Iran, Libiju i Jemen. - To pripada određenim muslimanskim zemaljama. Samo kako bi paradirali određenih datuma. A obično je to obilježavanje određenih datuma u zemljama i onda kada tu silnu tehniku treba uporabiti na zahtjev sedam velikih sila, što se dogodilo u Iranu, Libiji i u Jemenu. Zato se mi Bošnjaci moramo uozbiljiti, moramo biti svjesni opasnosti okolnosti u kojima živimo - istaknuo je muderis Halilović. Tijekom tribine predstavljena je i knjiga "Sedžda na čistoj zemlji bosanskoj" Haruna Hodžića. On je imam ratne džamije na Igmanu te zaposlenik Fonda Memorijala u muzeju Tunel spasa. Sudjelovao je u redovima Armije BiH, u jedinicama Fatih, Crni labudovi i Sedma muslimanska brigada i razvojačeni je bojnik Armije BiH. Njegovo obraćanje bilo je još radikalnije, s konkretnim prijedlozima bošnjačkog oružanog organiziranja.

Istjerajte alkoholičare

- Želimo poslati jednu tešku poruku - da više nikada ni jedna Bošnjakinja neće biti silovana na ovom području. Da u našim streljanama, streljačkim klubovima, a kumovali smo ih diljem Bosne i Hercegovine, imamo puno streljačkih klubova, obučimo sve do jedno naše dijete da se bavi sportom streljaštvom. Po zakonu. Bez ikakvih ambicija da nekome prijetimo. Ali samo s jednom ambicijom, da nam se ne ponovi Gaza. U našim lovačkim udrugama istjerajte s predsjedničkih mjesta one koji "loču" alkohol, a dovedite umirovljene i razvojačene časnike Armije BiH, neka od svake lovačke družine naprave formaciju koja je spremna braniti vaše mjesto kao što brane lovočuvari - istaknuo je imam Hodžić. •

 

Komentara 1

IJ
I ja tebi
13:14 10.12.2023.

Kao da je to nešto novo . Govna ista kao i oni u gazi nikakve razlike. Jede i pije sa tobom a gleda kako ti zabiti nož u leđa.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije