KLUB UTEMELJITELJA HDZ-A:

Klub utemeljitelja pozdravlja utemeljenje Zaklade i Ureda za pružanje pravne pomoći braniteljima

utemeljitelji
26.02.2016.
u 16:26

Na sjednici je Predsjedništvo Kluba razmatralo tijek ustrojstva Kluba na razini županijskih/regionalnih organizacija, te Organizacije Kluba Brčko distrikta. Predsjedništvo je iskazalo zadovoljstvo provedenim izbornim skupštinana u šest županijskih/regionalnih organizacija, i prihvatilo plan održavanja izbornih skupština u preostalim županijama u narednom razdoblju.

Također, Predsjedništvo Kluba je primilo informaciju o stavovima Predsjedništva HDZ-a BiH o aktualnoj političkoj situaciji u BiH, o čemu su izvijestili članovi Kluba koji sudjeluju u radu Predsjedništva HDZ-a BiH, s naglaskom na izmjene Ustava BiH i Izbornog zakona u cilju ostvarivanja ustavne i stvarne jednakopravnosti hrvatskog naroda s druga dva naroda u BiH.

Predsjedništvo Kluba je pozdravilo inicijativu udruga stradalnika domovinskog rata i Glavnog vijeća HNS-a o utemeljenju Zaklade i Ureda za pružanje pravne pomoći braniteljima koji bi pomagao braniteljima, svjedocima i obiteljima osoba protiv kojih se vode pravosudni procesi za ratne zločine pred Međunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju u Haagu.

Predsjedništvo Kluba je usvojilo Program rada Kluba utemeljitelja za 2016. godinu u kojem je planirano aktvno uključivanje Kluba u sve stranačke aktivnosti vezane za Lokalne izbore 2016. godine, kroz suradnju Kluba na svim razinama ustroja Stranke, a sukladno odlukama i dogovorima unutar Stranke i Kluba.

Nadalje, Planom aktivnosti Kluba planirano je organiziranje javnih tribina i okruglih stolova s temama iz povijesti HDZ-a BiH, aktualnim društveno-političkim temama, nastojeći na takav način promicati tradicionalnu političku misao koju HDZ BiH već treće desetljeće bastini i prakticira u političkom životu u BiH.

U idućem razdoblju Klub utemeljitelja HDZ-a BiH u suradnji s Klubom utemljitelja HDZ Republike Hrvatske planira održati zajedničku sjednicu na kojoj će biti dogovoreni oblici suradnje i daljnje zajedničke aktivnosti od značaja za hrvatski narod u BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?