poljoprivreda u FBiH

Površine pod malinama veće za 86%, borovnicama 148, a smiljem 110 posto

smilje
24.05.2017.
u 07:00

Vlada FBiH usvojila je “Zeleno izvješće” Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva o stanju poljoprivrede u prethodnoj kalendarskoj godini. Taj iznimno detaljno načinjen dokument sadrži ocjenu stanja i gospodarskog položaja poljoprivrede te prijedlog i način provođenja mjera poljoprivredne politike u idućem razdoblju.

Veliki rast

Prema tom izvješću, u Federaciji BiH je u 2015./2016. ukupno zasijano 202.437 hektara, što je više za 2,7 posto u odnosu na sjetvu iz prethodne sezone. Povećana je i količina proizvedenih žitarica te su, primjerice, pšenice proizvedene 86.732 tone, što je uvećanje za 21,2 posto. Kada je riječ o ljekovitom i aromatičnom bilju, zahvaljujući ekspanziji sadnje smilja u Hercegovini, BiH je smještena u samom vrhu zemalja po izvozu eteričnog ulja, a može se slobodno uvrstiti među veće mediteranske proizvođače...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije