Doznajemo

Povezuju se županije iz RH i BiH da pokrenu gospodarstvo i pomognu približavanju u EU

12.03.2017.
u 07:00

Nedavno su predstavnici Razvojne agencije Šibensko-kninske županije boravili u radnom posjetu Vladi Hercegbosanske županije gdje su se susreli s premijerom Draškom Dalićem i suradnicima, a ta suradnja naznaka je realizacije važne međusobne suradnje koja je ranije dogovorena. Tako su predstavnici Razvojne agencije Šibensko-kninske županije predstavili svoje iskustvo u radu te pisanju i prijavljivanju projekata, kao i o procesu osnivanja i djelovanja razvoje agencije. Jednako tako predstavili su moguća područja prekogranične suradnje. Ovaj projekt ima unutar vlasti u Zagrebu oznaku prioriteta, a nedavno su na sjednici Vanjskopolitičkog odbora, kao i na sjednici Odbora za Hrvate izvan domovine Hrvatskog sabora, predstavljene osnovne smjernice djelovanja i suradnje koje su na početku vezane uz prekograničnu suradnju.

Prekogranična suradnja

A tu je niz zajedničkih interesa i projekata koji bi doprinijeli snažnijem povezivanju, od gospodarskog, kulturnog, znanstvenog, a sve u cilju stvaranja pretpostavki za ostanak ljudi i otvaranje novih radnih mjesta...

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?