Aktivnost UN agencija

Povećanje sigurnosti u prometu, posebice učenika osnovnih škola

01.02.2016.
u 07:00

U okviru projekta pod nazivom “Primjena koncepta ljudske sigurnosti u cilju stabilizacije zajednica u Hercegbosanskoj županiji”, koji provode četiri agencije Ujedinjenih naroda (UNDP, IOM, UNHCR i UNICEF), na području drvarske i glamočke općine poduzete su aktivnosti koje će povećati sigurnost u prometu, posebice za osnovnoškolsku kao i srednjoškolsku djecu, piše Večernji list BiH.

Strategija sigurnosti

Nakon što su prošle godine s ovim agencijama Ujedinjenih naroda radili na izradi strategije sigurnosti, lokalne zajednice u Glamoču i Drvaru su identificirale i prioritete u svojim operativnim planovima sigurnosti, kazao nam je Miroslav Jaglica, predsjednik Općinskoga vijeća Drvara, te dodao:

- Jedan od tih prioriteta je i sigurnost djece u prometu tako da smo dogovorili realizirati projekt osiguranja ležećih policajaca kako bismo usporili taj dio prometa u blizini osnovne škole.

Od našega sugovornika, predsjednika Općinskoga vijeća Drvara Miroslava Jaglica, doznajemo da glavnu ulicu u Drvaru svakodnevno prelazi oko 600 učenika osnovnih i srednjih škola, no i da su zahvati na usporavanju prometa dobro došli svim žiteljima hercegbosanske općine Drvar jer se tom prometnicom prebrzo vozilo.

Ležeći policajci postavljeni su na dva mjesta u glavnoj drvarskoj ulici, a od Nebojše Jovičića, voditelja UNDP projekta u Hercegbosanskoj županiji, doznajemo kako su uz njih financirali postavljanje pripadajuće horizontalne i vertikalne signalizacije na još nekoliko mjesta u Drvaru.

Projekti od 12.000 dolara

Također, voditelj projekta za Hercegbosansku županiju Nebojša Jovičić je napomenuo i da su u općini Glamoč postavili ogledala na pet nepreglednih raskrižja u gradu, te su vodili računa i da se posebno obilježe dvije kritične prometnice kod glamočke osnovne škole.

Za realizaciju ovih projekata UNDP je uložio oko 12.000 dolara, a posebno ističu dobru suradnju s policijskim postajama koje su locirale kritične točke.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije