Večernji List - najnovije vijesti iz Bosne i Hercegovine, svijeta, sporta, kulture i showbiza
Naslovnica Vijesti

Povećanje akciza na gorivo zbog izgradnje dijela Koridora VC

06. svibnja 2016. u 14:29 0 komentara 302 prikaza
koridor VC
Foto: ilustracija

Vlada FBiH danas nakon što je upoznata sa informacijom JP Autoceste Federacije BiH, ministri su danas podržali inicijativu da kreditnim zaduženjem kod Kuvajtskog fonda za arapski ekonomski razvoj (KFAER) budu osigurana sredstva za realizaciju projekta Koridora Vc na poddionici Nemila - Vranduk u iznosu do 12 milijuna kuvajtskih dinara, ili 36 milijuna eura, prenosi novinska agencija Patria.

No, uslov je da efektivnost kredita bude vezana za uvođenje dodatne akcize na naftne derivate od 0,10 KM po litri goriva kako bi bila osigurana dugoročna održivost duga JP Autoceste Federacije BiH i ublaženi rizici po proračun Federacije BiH.

Vlada je prihvatila i informaciju o ovom kreditu kao osnovi za vođenje pregovora. Konačna odluka o kreditnom zaduženju, čiji će krajnji dužnik biti Autoceste FBiH, bit će donesena po okončanju pregovora s KFAER-om. Informaciju o pregovorima i tekst usaglašenog Ugovora između BiH i KFAER-a Vladi FBiH će podnijeti Federalno ministarstvo finansija koje će, također, današnje zaključke dostaviti Ministarstvu financija i trezora BiH radi provođenja dalje procedure.

Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.