INTERVJU Smiljan Vidić

Povećali smo proračun s 12 na 18 mil. KM, novac donosimo i iz EU-a

07.03.2018.
u 09:00

Spektakl “Lijepom našom” u Čapljini rasprodan je prije nekoliko dana. Javno snimanje će biti održano danas,o svemu tome u intervju za Večernji list govori načelnik općine dr. Smiljanom Vidićem.

Spektakl “Lijepom našom” je Čapljinu ovih dana stavio u središte pozornosti javnosti. Kakve poruke će biti poslane iz tog grada?

- Želimo pokazati kako je Čapljina grad u kojem je ugodno živjeti, koji se razvija i koji ima što ponuditi. Imamo 11 kulturno-umjetničkih društava koja imaju što pokazati. Poduzeli smo mnogo napora kako bismo mogli reći da ovdje treba ostati, da se ovdje može živjeti. U velikoj mjeri smo uspjeli u tome.

Može li se reći kako je danas dobro u Čapljini?

- S obzirom na to u kakvoj državi živimo i na koje sve prepreke nailazimo, onda možemo reći kako je ipak dobro. Barem kada govorim o općinama u Hercegovini. Radi se. U ovoj državi morate deset puta više napora uložiti u sve kako biste došli do željenog cilja. Činjenica je da u nekoliko godina cijela ova regija ide naprijed bez obzira na sve napise koje vidimo u medijima. U Čapljini je prošle godine napravljeno 200 stanova i svi su prodani. Ove godine se pravi 150 i svi će, vjerojatno, biti prodani. Kome se sada stanovi prave i kome su prošle godine prodani ako je situacija tako loša kako je neki žele predstaviti? Sve su kupili domaći ljudi, a ne neki stranci. Danas kupiti stan, uključujući i one na kredit, govori nam kako postoji neka snaga koja nije zanemariva. Nisu to male investicije. S druge strane, vidite tko odlazi. Znam ih dosta koji su se vratili. Drugi bi se vratili, ali ih je sramota. Ima tu svega.

Cijeli intervju čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?